Вхід на сайт

Реєстрація  |   Я забув пароль

Алергени – скільки означатиме забагато?

28 серпня 2013

Харчові продукти, такі як арахіс, яйця, мигдаль та молоко, навіть у малих концентраціях, можуть викликати алергічну реакцію у алергіків. Така реакція може бути небезпечною. Особливо продукти, готові до вживання, напівфабрикати можуть призвести до значного ризику споживання алергіком алергічних речовин, оскільки у них дуже складний склад. Особливо, коли алергени не зазначені на етикетці.

На даний час виробники не зацікавлені маркувати низькі концентрації "інгредієнта у інгредієнті". Наприклад, макарони можуть містити яєчний білок, але споживач не знатиме, що він там є. У новій рекомендації 2003/89/ЄР (що вносить зміни до рекомендації 200/13/ЄР) випущено статтю про 25 %, встановлену 20 років тому. Нова рекомендація щодо маркування вимагає зазначення на етикетці і складних інгредієнтів, якщо їх частка у кінцевому продукті перевищує 2 %. Крім цього, на етикетці слід зазначати основні алергени, такі як глютен/гліадин, яйця, арахіс, лісовий горіх, мигдаль, соя, сульфід, молоко та лактоза. До цього часу граничних значень для алергенів немає, крім сульфідів, граничне значення для яких становить 10 мг/кг. Маркування інгредієнтів, обов'язкове для усіх виробників продуктів харчування з 25.11.2005р., забезпечує прозорість та довіру споживача.

Внаслідок запровадження цієї рекомендації щодо маркування усім виробникам харчових продуктів тепер потрібні аналітичні методи для визначення та кількісного аналізу усіх алергенів. Тестування кінцевого продукту забезпечує відсутність випадкового забруднення під час процесу виробництва або зберігання. Так, шоколад без горіхів може, зазвичай, містити незначні залишки горіхів, якщо обидва види шоколаду виробляються на тій самій лінії.

Імунологічні аналітичні методи, такі як ІФА (Імуноферментний аналіз), надзвичайно придатні для визначення алергенів. Також дуже популярними є ПЛР аналіз, особливо, для визначення ДНК, та ферментативні методи. R-Biopharm пропонує усі методи, придатні для визначення алергенів.

Більшість тест-систем RIDASCREEN ІФА - це імуноферментний аналіз сендвіч-типу. В його основі лежить реакція антиген-антитіло. Мікротитрувальний планшет сенсибілізований специфічними антитілами до необхідного антигену. Крім цього, стандарт або зразок містять комплекс антиген-антитіло. Інше антитіло, зв'язане з пероксидазою, зв'язується з комплексом антиген-антитіло, що міститься на мікротитрувальному планшеті. Усі три разом будують комплекс антитіло-антиген-антитіло (сендвіч).

Кольорова реакція, необхідна для оцінки, виникає внаслідок додавання субстрату та розчину хромогену. Фермент перетворює безколірний хромоген на голубий кінцевий продукт. Після додавання розчину стоп-реагенту результати тесту вимірюють на це імуноферментному фотометрі за довжини хвилі 450 нм.
Концентрація зразка визначається через виміряні значення за стандартною кривою.

Тести RIDASCREEN? для аналізу алергенів - легкі у використанні та отримали міжнародне схвалення від AOAC та PWG.

Характерна політика партнерства та роботи в команді компанії R-Biopharm - це саме той підхід, який цінується як її клієнтами, так і партнерами у дослідженнях. Ключове завдання компанії - бути надійним партнером для клієнтів, надаючи компетентні консультації щодо кожного сектору, який вона обслуговує.

У компанії R-Biopharm дивляться у майбутнє, як повне подальших цікавих перспектив у галузі клінічної діагностики та аналізу харчових продуктів та кормів. Основний виклик - просувати розвиток нових та різносторонніх швидких тестів. Вони скоротять час, необхідний для отримання результатів у широкому спектрі аналітичних процедур.
Для отримання подальшої інформації, будь ласка, завітайте на нашу веб-сторінку www.r-biopharm.de


Теми:  Алергени